Pages

01 de desembre 2006

Hipersons



Fidels com cada any torna l’Hipersons, enguany celebrant el desè aniversari, als escenaris tarragonins amb la filosofia de sempre: prendre el pols a les músiques populars del Principat. Enguany la creació camptarragonina està d’enhorabona perquè entre els grups programats a Barcelona hi figura el grup Don Simón y Telefunken.


El pop rock actual, adoptat per un gran nombre de creadors catalans, està veient com es diversifica en estils i com augmenta el seu nivell de qualitat. Les propostes locals han deixat de ser considerades només com a còpies de propostes estrangeres i han assolit personalitat pròpia.

La filosofia d’aquest festival amb seu també a Tarragona, doncs, s’emmarca dins de les línies d’actuació de cerca de propostes innovadores d’estils especialitzats, programació de músiques amb possibilitats de participar del gran mercat musical i, en general, projectes de qualitat i interessants que normalment no tenen cabuda en els mitjans, les programacions i els canals de distribució habituals i que en una situació normalitzada haurien de tenir-la.

En el pop rock és important que els seus cercles d’actuació i repercussió estiguin en relació. En aquest sentit, Hipersons és una proposta molt oportuna perquè l’escena local, sobretot a Barcelona, on estan vinculats els creadors, els mitjans, el públic, els programadors i la indústria, per petita que sigui, tinguin una cita anual i puguin fer balanç del seu status quo.

Hipersons ha de poder saciar la necessitat dels més inquiets de descobrir les propostes més innovadores i punteres del pop i el rock, però també ha de poder despertar la curiositat dels menys interessats a priori.

Desembre 2006
Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada