Pages

29 de maig 2009

Una temporada de 5 estrelles

Raimundo Amador amb totes les entrades venudes tanca la catorzena temporada de programació estable de música i cinema en versió original que produeix l’associació cultural Anima’t. És el concert que suma 103 dels que s’han fet al llarg de la temporada a diferents equipaments del Camp de Tarragona —Sala Zero, Groove Bar, Zeppelin, Blanc Minibar— i el 1.352 des dels inicis el 1994 al Magatzem de la Cooperativa Obrera Tarraconense. Novament des de l’entitat hem estat capaços de dotar el territori d’una programació estable que ha permès seguir l’actualitat musical amb noms prou significatius com Françoiz Breut, Manel, Antonio Vega, New York Ska Jazz Ensemble, Chema Rey, Roger Mas, Falsalarma, Matt Elliot, Manos de Topo, The Fuzztones, Damon and Naomi, Los Coronas, Ai Ai Ai, Darren Hayman, Catpeople o Espaldamaceta, que han comptat amb el suport i reconeixement del públic. Però, no només això, s’ha continuat apostant per una escena més arriscada, l’emergent: El Gremio, Guillamino, Bog Log III, Le Pianc, 77, Giulia Valle o Arizona Baby. Si a aquesta programació se li suma la que ofereixen altres equipaments de la ciutat com el Cau o la Vaqueria, podem afirmar que la salut de l’oferta de música en viu de la ciutat és la millor de la història. Així doncs, estem davant d’una petita indústria cultural que aposta per la cultura malgrat la manca de polítiques culturals que resolguin els problemes endèmics dels sector: llicències, prestacions tècniques dels equipaments, professionalització, escàs suport de les administracions públiques que continuen apostant pels actes culturals de caràcter efímer i propagandístic, etc.

La programació d’Anima’t s’aixopluga sota el paraigües del TCC (Tarragona Cultura Contemporània) i continua sent fidel als objectius que des del 1994 persegueix: dotar el Camp de Tarragona d'una programació estable de cultura contemporània, projectar el Camp com a centre d'atracció cultural, transformar els hàbits de consum cultural tot fomentant una cultura més creativa, individualitzada i allunyada dels models estandarditzats i contribuir a la creació d’indústria cultural. Tot això, en bona mesura fins a la data, ha estat possible per l’aposta decidida de l’Ajuntament de Tarragona.

Nei Torrell, maig 2009

1 comentari:

  1. Només felicitar-vos per portar a Tarragona una programació cultural de guerrilla, estable, i digna. Felicitats i encoratjar-vos a continuar endavant!

    ResponElimina