Pages

05 de maig 2004

Tarragona s’afegeix a l’«Enganxa’t a la música»

El concurs de maquetes dels Països Catalans Enganxa’t a la música ha anat creant allò de «l’efecte teranyina» i, amb el pas del temps, ha anat implicant cada cop més persones i entitats de tot arreu.

Francament, si em posessin entre l’espasa i la paret i em preguntessin què és allò que m’ha impressionat més del concurs, després de la primera edició de 2003, diria que tothom que hi participa se’l fa seu. I això és bo. És cert que l’any passat es van presentar 74 grups de Catalunya, País Valencià i Balears, és cert que milers de persones van poder votar i triar 2 dels 8 semifinalistes (els altres 6 els tria el Jurat), és cert que el guanyador de l’Enganxa’t 2003, Pepet i Marieta, acaba de publicar el primer disc com a premi i és cert que participarà en els festivals importants del país. Sí, és veritat. Però aquest «efecte teranyina» de què us parlava abans és potser el tret més característic del concurs, el que veritablement «enganxa» més a la gent a participar-hi.

El concurs, tot i adreçar-se a l’àmbit geogràfic dels Països Catalans, ha pactat amb el món local, que és on veritablement hi trobem l’avantguarda, la gent que es mou per les mogudes musicals i culturals d’aquest país. En aquest sentit, la ciutat de Tarragona també ha donat un pas endavant i s’ha fet seva una part de l’Enganxa’t. Això ha estat possible gràcies a l’acord del concurs amb la gent de l’assoaciació cultural Anima’t, que permetrà poder veure cada any el guanyador de l’Enganxa’t a la programació estable amb l’etiqueta TCC (Tarragona Cultura Contemporània), entre d’altres col·laboracions. A més, això també implica que Anima’t i les sales on s’hi programen concerts, es podrà trobar qualsevol informació sobre el concurs, perquè la filosofia de l’Enganxa’t és que a cada ciutat on hi trobem una entitat col·laboradora, acabi sent aquesta la que representi el concurs sobre el terreny. I en el cas de Tarragona, n’estem molt contents perquè el concurs també serà dels tarragonins. Aquestes col·laboracions també les estem trobant a poblacions com Lleida, Tortosa o Girona, entre d’altres, a banda de Reus, que ens ha vist néixer.

Després d’aquesta «paragrafada» sobre la necessitat que existeixi un concurs com l’Enganxa’t, capaç de congregar moltíssimes inquietuds culturals, musicals i humanes de tot arreu, ara toca fer una crida als músics d’aquesta ciutat i del Camp de Tarragona perquè s’animin i participin a l’Enganxa’t. Independentment del resultat final, és bo que els nostres grups s’hi presentin i gaudeixin dels avantatges del concurs (promoció de les actuacions i de la seva música a les emissores) i descobreixin —per ells mateixos— que la gent de l’Enganxa’t som gent senzilla que no amaguem res i que «no apanyem res». El procés del concurs el pot seguir tothom amb transparència. Animeu-vos i animeu els vostres amics i amigues! Encara teniu temps d’enviar-nos quatre còpies de la maqueta, amb foto del grup i les quatres dades biogràfiques i de contacte, fins el 31 de maig, a: Concurs Enganxa’t a la música 2004, apartat de correus número 301 (Reus) o bé obtenir més informació connectant-vos a www.rockcatala.com/enganxat.
Deixeu-me, en aquestes últimes línies, en nom de l’organització del concurs (Punt 6 Camp, Suau i Rockcatalà.com) agrair un cop més les portes obertes de la gent que programa Tarragona Cultura Contemporània per oferir-nos la seva col·laboració per tal que això creixi encara una mica més.

Una abraçada enganxosa.

Josep Cartanyà · (www.rockcatala.com/enganxat)
Maig 2004 Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada